Noi reguli pentru utilizarea trotinetelor electrice

Marți, 7 noiembrie, Comisia juridică din Camera Deputaților a adus în discuție un proiect de lege care vizează stabilirea unor noi reguli pentru utilizatorii de trotinete electrice.

Astfel, deputații juriști au propus ca vârsta minimă pentru a conduce o trotinetă electrică să fie de 16 ani. Mai mult decât atât, proprietarul trotinetei trebuie să dețină asigurare de răspundere civilă auto (RCA).

În cazul persoanelor care doresc să utilizeze trotinetele electrice în regim de self-service, li se va cere să completeze un chestionar obligatoriu format din cinci întrebări referitoare la legislația rutieră. O altă prevedere propusă de deputații juriști este utilizarea obligatorie a căștii de protecție.

Noile propuneri vor fi supuse aprobării împreună cu un alt proiect care va stabili sancțiunile pentru nerespectarea acestor reguli referitoare la circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice.

Acest proiect de introducere a noilor legi pentru utilizarea trotinetelor electrice urmează să intre în dezbaterea plenului.

Foto:
icsilviu/Pixabay