Obținerea cărții de identitate la Brăila – o mare problemă în luna august!

Se știe că în luna august românii din străinătate se întorc să-și petreacă în țară concediile și, totodată, să-și rezolve unele probleme personale precum analize, schimbarea cărții de identitate, a pașapoartelor, înmatricularea mașinilor etc.

Deși se pot face programări pe site pentru schimbarea cărții de identitate, mulți neglijează acest aspect, iar așteptarea poate dura mai mult decât se așteaptă.

Această problemă ne-a fost semnalată și nouă, cozile la ghișee fiind la ordinea zilei.

O cititoare, doamna Elena Jilavu, din comuna Gemenele, care lucrează de 16 ani în Italia, acum a întâmpinat o reală problemă. Dânsa dorea să-și procure o nouă carte de identitate din cauza schimbării de adresă, însă, din păcate, cartea de identitate i se va elibera, conform programării, abia pe 13 septembrie, deși ea pe 11 septembrie trebuie să se întoarcă în Italia, termenul de eliberare fiind de 20 de zile conform angajaților de la ghișeu.

Pentru a-și putea înmatricula mașina a trebuit să-și facă și o carte de identitate provizorie, care se eliberează a doua zi.

Chiar și așa, problema nu era rezolvată, deoarece nu poate părăsi țara în data de 11 septembrie, doar în baza cărții de identitate provizorii… Așa că a trebuit să-și schimbe și pașaportul, care se eliberează însă în numai 5 zile lucrătoare și, pentru a-și putea ridica noua carte de identitate trebuie să lase o procură unui apropiat.

Cu siguranță nu este un caz izolat. Mulți brăileni depind de promptitudinea sistemului, dar acesta oferă nu doar documente, ci și întârzieri, cozi la ghișee și stres.

Pentru a nu ajunge în această situație, cel mai bine programați-vă din timp pe site-ul SPCLEP Brăila!