Pacient tratat la cardiologie, găsit decedat în afara spitalului

Victoraș Grozavu, un pacient internat la secția cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila a fost descoperit, în afara clădirii, decedat. Din primele informații, tragicul eveniment s-a petrecut joi, 19 octombrie, trupul neînsuflețit fiind găsit vineri dimineață. În acest caz, o anchetă a Poliției este în plină desfășurare. 

”Bărbatul era internat, acum o săptămână în urmă, pentru afecțiuni cardiologice. Pentru că avea simptome atipice, personalul medical îl vizita la salon din oră în oră. Dar într-o dimineață patul a fost descoperit gol. Pacientul nu era la locul său. Când și-au dat seama că nu îl găsesc, angajații au anunțat Poliția. Din motive neelucidate încă, bărbatul a ieșit din clădirea spitalului. A fost descoperit de polițiști, mort, iar băiatul bărbatului a făcut sesizare, fiind o anchetă în curs”, a precizat managerul spitalului, Delia Râșnoveanu. 

Ne-a mai precizat și faptul că în tratarea pacientului au fost respectate toate procedurile. De ce nu a fost văzut de paznic sau personalul medical, rămâne de aflat. 

Vinovații să răspundă, spune președintele CJ 

Spitalul se află în subordinea Consiliului Județean Brăila. Întrebat despre această situație, președintele Francisk Iulian Chiriac declară următoarele: 

La fel ca toți brăilenii, am fost cutremurat de faptul că un pacient și-a pierdut viața din cauza atitudinii inumane a unor cadre medicale si a personalului firmei de pază. Nepăsarea a dus la o tragedie. Am discutat deja cu managerul spitalului și am cerut să îi demită pe toți cei care ar fi putut să intervină pentru salvarea domnului Victoraș Grozavu, iar apoi să-și prezinte demisia. 

Cât timp voi fi președintele Consiliului Județean Brăila voi accepta doar servicii medicale de calitate direct proporționale cu investițiile pe care Consiliul le face în acest spital. Lucrurile bune care se întâmplă în spital, de la investiții și până la angajații care își practică meseria cu devotament, sunt umbrite de lipsa de empatie a altor angajați. Este de condamnat ceea ce s-a întâmplat iar toleranța față de cei responsabili este zero. 

Cuvintele sunt de prisos în aceste momente grele pentru familia pacientului. Le transmit condoleanțe și îi asigur că vinovații vor plăti nu numai cu funcția„. 

Foto:
Armanda Filipine