Pana de curent și străzile necurățate îngreunează munca angajaților de la salubrizare

Evenimentele meteorologice extreme de zilele trecute au cauzat închiderea mai multor drumuri, ceea ce a generat dificultăți în furnizarea serviciilor de bază, în anumite localități. 

ASOCIEREA RER, operator unic de colectare și transport al deșeurilor în Județul Brăila informează în acest context că întâmpină  dificultăți în desfășurarea activităților obișnuite. Motivul principal îl constituie întreruperea alimentării cu energie electrică a stației de sortare deșeuri din localitatea Vădeni, Județul Brăila, locație în care sunt transportate gunoaiele colectate din Municipiul Brăila. Al doilea motiv îl constituie accesul îngreunat al autogunoierelor pe străzile în care nu s-au efectuat lucrări de deszăpezire. 

Compania Asocierea RER Brăila precizează că aceasta nu prestează servicii de deszăpezire în județul sau municipiul Brăila, de aceste operațiuni ocupându-se o alta firmă.

Compania RER face un apel la populație să respecte recomandările autorităților, pentru adaptarea la condiții de iarnă. 

În cazul pubelei pentru deșeuri reziduale, în perioada rece, din cauza gradului de umiditate mare, există riscul ca ceea ce se depozitează în pubela maro să înghețe. Astfel, compania RER îi sfătuiește pe cetățeni să păstreze recipientul într-o zonă adăpostită (garaj/terasă) și să o scoată spre colectare cât de des posibil, pentru a evita blocarea deșeurilor în recipient sau deteriorarea recipientului în momentul golirii, dacă deșeurile au înghețat. 

Pentru zonele în care cetățenii scot recipientele cu deșeuri în fața porții, RER recomandă prudență. În condiții de vânt extrem există riscul ca acestea să fie ridicate de la sol, să provoace pagube materiale sau să rănească pietonii din zonă. 

Pentru sesizări legate de colectarea deșeurilor, Compania RER poate fi apelată prin Call Center, la numărul de telefon 0239 615 664, sau prin email la office@rerbraila.ro. 

Foto:
RER Brăila/Facebook