Patrimoniul și educația în muzeele de artă

La Muzeul de Artă din Tulcea s-a desfășurat, în 12 și 13 octombrie 2023, a șaptea ediție a Sesiunii naționale de comunicări „Patrimoniul și educația în muzeele de artă”. Evenimentele au avut loc la sediul din str. Grigore Antipa, una dintre gazde fiind Alice-Georgiana Fănaru, muzeograf. 

Au prezentat lucrări muzeografi și specialiști, unii live, în formulă online, alții au trimis prezentări sau clipuri înregistrate, dar cei mai mulți s-au întâlnit la Muzeul de Artă. În total au fost 37 de specialiști cu lucrări, reprezentând 20 de instituții de cultură, educație și cercetare din țară. 

Printre participanți s-a aflat și secția Artă din Muzeul Brăilei „Carol I”, cu două lucrări: „Mimi Șaraga Maxy – patrimoniu restaurat” a restauratorului și expertului pictură Emanuela Laura Enache și „Emilia Dumitrescu și tărâmul regăsit” de muzeograf Fatme Nistoroi și Liliana Gâță, conservator. 

Au organizat manifestarea Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea și partenerul Asociația de Dezvoltare Regională „Aegyssus”.