Pelerinajul Luminii în această seară, la Galați

O procesiune cu lumânări aprinse  și cântări religioase va avea loc în această seară, la Galati, de la ora 19.00, pe traseul Catedrala Arhiepiscopală-Biserica Seminarului Teologic.

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galați și al Eparhiei Dunării de Jos din care face și Brăila parte, au fost aduse la Galați, în 26 noiembrie 2023, Moaștele Sfântului Cuvios Ioan Damaschin și vor rămâne aici până mâine, joi, 30 noiembrie.

Sub binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Casian al Dunării de Jos,  moaștele Sfântului Cuvios Ioan Damaschin și ale Sfântului Apostol Andrei au fost așezate spre închinare tuturor creștinilor pe un baldachin special, amenajat în apropierea Catedralei arhiepiscopale.

Este a patra zi în care continuă acest pelerinaj, ce le oferă credincioșilor ocazia de a se închina cu credință și recunoștință.

Fiecărui pelerin îi este marcată această călătorie spirituală. Toți participanții au fost miruiți și au primit în dar iconițe și pliante cu informații despre viața și activitatea Sfântului Cuvios Ioan Damaschin.

Datorită efortului Centrului eparhial, Sectorului social-filantropic și cu sprijinul parohiilor din municipiul Galați, pelerinii de toate vârstele prezenți au primit cornuri și ceai. De ajutor în acest sens au fost voluntarii de la parohiile gălățene și studenții teologi gălățeni, de la Seminarul Teologic „Sfântul Andrei”.