Primul tren cumpărat de România după 20 de ani, în probe la Făurei

După 5 decembrie, un tren nou-nouț, primul achiziționat de România în ultimii 20 de ani, va putea fi observat în faza de probe pe Inelul de la Făurei al Autorității Feroviare Române, precum și pe rețeaua feroviară publică. Trenul va sosi din Polonia în seara zilei de 2 decembrie și va fi operat de CFR Călători.

Acest tren este produs pentru România de către compania Alstom și face parte dintr-un contract ce prevede achiziția a 37 de rame electrice.

Serviciile din acest prim contract vor acoperi rute magistrale electrificate din sudul și centrul țării, contribuind la îmbunătățirea serviciilor feroviare ce deservesc Constanța, București, Ploiești, Brașov, Alba Iulia, Deva, Arad, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Reșita (prin nodul Caransebeș), Timișoara și Târgu Jiu.

Licitația a fost derulată prin intermediul platformei independente de licitații a Bursei Române de Mărfuri și a atras interesul operatorilor români și internaționali.

În baza experienței câștigate, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) va lansa în săptămânile viitoare două noi licitații care să acopere alte servicii deservite de cele 36 trenuri electrice noi furnizate de Alstom.