
Proiect educațional la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, dar și daruri de Crăciun
La Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Brăila, unde studiază tineri cu dizabilități, continuă activitățile din proiectul educațional „Să comunicăm prin joc!”. Tema din data de 15 decembrie 2023 a fost „Iarna, anotimpul bucuriei”. După aceea, s-a dovedit că bucuria se dezvoltă… și au primit daruri oferite de echipa brăileană Rotary Club.
În activitatea de proiect, desfășurată în bibliotecă, elevii au vizionat un film despre iarnă. Profesorii i-au ajutat să dialogheze despre vreme, animale, plante, efectul anotimpului asupra oamenilor, despre sărbători. Împreună cu profesorii, tinerii au realizat fișe tematice. Au exersat prin jocuri psihomotrice diferite acțiuni simple, exemple – îmbrăcăm/ dezbrăcăm geaca, aruncăm la coș cu bulgări de zăpadă confecționați din hârtie etc.
Au coordonat activitatea prof. Teodora Violeta Ghimpe, directorul CSEI, prof. Aurora Manole, director adjunct, și profesorii de terapie educațională complexă și integrată Gabriela Marina Filip, Carmen Pîrvu, Oana Bădilă, Victoria Dimache, Lidia Staicu, Loredana Bulieris. Fiecare cadru didactic menționat este specializat în logopedie, psihopedagogie, kinetoterapie – domenii necesare activității didactice și terapeutice la CSEI.
Rotary Club Brăila a oferit daruri elevilor din CSEI
De asemenea, tot în acea zi, elevii din CSEI Brăila au avut o mare surpriză. L-au primit pe Moș Crăciun care a venit, cum se știe, cu daruri. Acestea au fost oferite, pentru un număr de 85 de elevi, de echipa Rotary Club Brăila. Atmosfera a fost cu adevărat de sărbătoare, iar darurile au fost primite de elevi în fața bradului împodobit.
La CSEI, activitățile educative sunt completate de activități de compensare și reabilitare cu scop de egalizare de șanse în vederea integrării în societate a persoanelor cu dizabilități. Profesorii de terapii specifice și de compensare din CSEI Brăila desfășoară permanent activități cu caracter terapeutic de acest gen, obiectivul fiind dezvoltarea personalității elevului cu dizabilități intelectuale, în vederea creșterii gradului de autonomie personală și socială. Inițiat de profesorii de terapii specifice și de compensare, proiectul educațional „Să comunicăm prin joc!” se desfășoară pe parcursul anului școlar 2023-2024 și cuprinde activități ludice pentru educarea limbajului și a psihomotricității.