Recital cameral la Brăila, în turneul „Moștenirea lui Porumbescu”

Turneul „Moștenirea lui Porumbescu – Romania Universalis” are în program și Brăila. Evenimentul muzical de aici se va desfășura la Școala Populară „Vespasian Lungu” în data de 9 noiembrie 2023, de la ora 13.00. Va fi un recital susținut de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga. Intrarea este liberă. De asemenea, poate fi vizionată expoziția itinerantă „Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal” realizată de Aura Brădățan, șef Serviciu Memoriale la Muzeul Național al Bucovinei din Suceava.   

Turneul ”Moștenirea lui Porumbescu – Romania Universalis”, aflat la ediția a V-a, a fost inițiat de Diana Jipa și Ștefan Doniga cu ocazia împlinirii a 170 ani de la nașterea compozitorului Ciprian Porumbescu. Turneul este organizat de asociația culturală „Innovarte”, cu finanțare de la Secretariatului General al Guvernului prin Serviciul Dezvoltare Comunitară. În programul turneului se cântă lucrări de Ciprian Porumbescu, George Enescu, Felicia Donceanu, Carmen Petra Basacopol și ale altor compozitori.Fiecare recital din această ediție este precedat de o prelegere pe tema vieții și activității lui Ciprian Porumbescu. Pe paginile online ale celor doi artiști se regăsesc materiale video cu piesele din program. Cu ocazia acestei ediții, s-a lansat și pagina web www.porumbescu170.ro cu materiale documentare tematice. 

Recitalurile din turneu au loc la Filarmonica de Stat Oradea, Muzeul de Istorie și Artă a Județului Sălaj, Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin, Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj, Teatrul de Artă Deva, Filarmonica de Stat din Sibiu, Centrul pentru Cultură Arcuș, Școala Gimnazială de Muzică „Victor Karpis” din Giurgiu, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” din Buzău, Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu”, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani.