Sprijin prin schema de ajutor de minimis

Ministerul Economiei a anunțat deschiderea celei de a patra sesiuni de depunere a cererilor de finanțare pentru schema de ajutor de minimis. 

Începând cu data de 14 noiembrie 2023, până pe 13 decembrie, întreprinderile, inclusiv societăţile cooperative care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor, precum şi entităţile din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiile profesionale şi patronatele de ramură pot depune cerere de finanțare. 

Ajutorul de minimis reprezintă o măsură de sprijin acordată unei întreprinderi, indiferent de mărimea acesteia, care nu depăşeşte 200.000 de euro pe o perioadă de trei ani fiscali. 

Acțiunile de finanțare fac parte din „Programul de creștere a competitivității produselor industriale”, având drept scop creșterea competitivității produselor industriale realizate de întreprinderile din România, în conformitate cu principiile dezvoltării durabile și reducerea decalajelor comparativ cu celelalte țări din Uniunea Europeană. 

Cererile de finanțare însoțite de documentele aferente conform Ghidului solicitantului se transmit la  Registratura Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Calea Victoriei nr.152, sector 1, București, menționându-se pe plic ”Direcția Politici Industriale și Finanțări pentru Industrie – Programul de creştere a competitivităţii produselor industriale”, în intervalul orar: 8.30 – 17.00, de luni până joi, și 8.30 – 14.30 vinerea. 

Cererile se vor evalua în ordinea depunerii la Registratura Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, iar semnarea contractelor de finanțare se va face până la data de 29 decembrie 2023. 

Foto:
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului