Peste 60.000 de pensionari au primit ajutor financiar

În ianuarie 2023, au beneficiat de ajutor financiar 64.509 de pensionari, iar în octombrie 63.939, conform unui raport prezentat de dr. Ec. Sorin Enache (foto), director executiv adjunct economic al Casei Județene de Pensii Brăila, în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, din data de 07 noiembrie. 

Acest ajutor financiar a fost acordat în două tranșe. Prima tranșă a fost plătită în luna ianuarie, iar cea de a doua tranșă a fost plătită în luna octombrie a anului în curs.  

Astfel, pensionarii care au un venit lunar până la 1.500 de lei au primit suma de 1.000 de lei. Cei care au un venit lunar între 1.501 lei și 2.000 lei au primit 800 de lei, iar pensionarii care au un venit între 2.001 lei și 3.000 lei au primit suma de 600 de lei. 

Pensionarii care au beneficiat de ajutor social sunt cei care au obținut venituri lunare din sistemul public de pensii, din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, din indemnizația socială și din salarii. 

Ajutorul financiar se acordă pensionarilor și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special ce sunt aflați în evidența caselor teritoriale/sectoriale de pensii și care au domiciliul în România. 

Foto:
Irina Ispas