Recital instrumental la Filarmonica „Lyra – George Cavadia”

Sediul Filarmonicii „Lyra – George Cavadia” a fost gazdă primitoare pentru public, în seara de 7 septembrie 2023, la un recital instrumental care precede deschiderea oficială a stagiunii muzicale 2023 – 2024. Aceasta din urmă, anunțată deja de noi, este programată pentru 21 septembrie. 

De această dată, ca o marcare a începerii școlii în câteva zile, directorul filarmonicii, prof. col (r) Petrea Gogu, a gândit să ofere publicului un recital instrumental din programul căruia au făcut parte câțiva elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare și la competiții de profil. Astfel, melomanii brăileni au aplaudat cu căldură pe tinerii Atif Albu – la clarinet, Anda Ștefania Baciu – soprană, Anna Teodora Mardale – la chitară. Ei studiază la Liceul de Arte „Hariclea Darclee”, primul menționat fiind elev la o clasă de clarinet coordonată de Petrea Gogu. De asemenea, din programul recitalului au făcut parte și doi adulți. Prof. Ciprian Oloi care este și cel mai nou membru al Orchestrei de cameră „George Cavadia” a filarmonicii – interpret la pian, și Juliya Belyanevich – interpretă la vioară. 

În deschiderea recitalului, Petrea Gogu a reamintit viitoarele evenimente ale filarmonicii din care face parte și o nouă ediție, a doua, a festivalului de muzică de cameră „Subito”. Recitalul instrumental a avut ca prezentator pe prof. Alexandra Gurgu – secretar muzical al filarmonicii.