Pe drumurile din Brăila, un nou record de viteză în localitate

La data de 29 noiembrie, în jurul orei 12:45, polițiștii au oprit pe DE 584, în localitate, un autovehicul care circula cu viteza de 130 de km/h, depășind astfel cu peste 70 km/h limita de vitează legal admisă pentru acel sector de drum. 

Șoferul a fost sancționat cu amendă conform prevederilor O.U.G 195/2002 și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru 120 de zile.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier și Poliției Orașului Ianca, Făurei și Însurăței au desfășurat, în intervalul orar 10:00-18.00, o acțiune pentru combaterea acestor cauze și reducerea riscului rutier deoarece s-a observat că viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Sancțiuni contravenționale în valoare de 34.800 lei

În acest context, polițiștii au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 34.800 de lei, conform O.U.G. 195/2002, dintre care 76 pentru viteză, trei pentru depășire neregulamentară, șapte pentru neportul centurii de siguranță și restul pentru alte abateri.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării 17 permise de conducere, dintre care 14 pentru viteză (unul pentru depășirea cu peste 70 km/h), trei pentru depășire și două certificate de înmatriculare pentru lipsa I.T.P. 

Mai mult decât atât, în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 11 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. 

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 34 de evenimente, 25 dintre acestea fiind sesizate prin apel Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) 112. 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 88.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 21 de permise de conducere și au ridicat cinci certificate de înmatriculare.

Foto:
IPJ Brăila