Reținut pentru trafic de droguri și deținere ilegală de muniții

Pe 19 octombrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila, au efectuat două percheziții domiciliare la o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în municipiul Galați. 

În urma perchezițiilor la domiciliul unui bărbat de 40 de ani, din Galați, au fost descoperite și ridicate 654,59 de grame de rezină de canabis, o cantitate de droguri de mare risc, cunoscut sub denumirea generică de cristal (3-CMC), 65 de cartușe de diferite modele și calibre, precum și alte mijloace de probă. 

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada septembrie – octombrie 2023, bărbatul în cauză ar fi procurat droguri în scopul revânzării către diferite persoane. 

I-a a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. De asemenea, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de muniții din categoria celor interzise de lege. 

Prin urmare, la data de 19 octombrie, procurorul a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila. 

În cursul acestei zile, 20 octombrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila, cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile. 

Acțiunile au fost desfășurate cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Brăila.

 

Foto:
Poliția Română