Sala Polivalentă Danubius Brăila are o nouă suprafață de joc

Pe data de 25 octombrie, la ora 17:30, HC Dunărea Brăila va juca împotriva echipei CSM București în Cupa României la handbal. Această întâlnire va avea loc pe noua suprafață de joc, Taraflex Evolution „Blue Lagoon”, instalată în Sala Polivalentă Danubius Brăila. Este prima ocazie în care sportivele din Brăila vor evolua într-un meci oficial pe această suprafață, achiziționată special pentru ele de către Consiliul Județean Brăila. Este demn de menționat că „Blue Lagoon” respectă normele europene impuse de Federația Europeană de Handbal (EHF).

A fost montată săptămâna trecută, pregătind terenul pentru meciul de acasă pe care HC Dunărea Brăila îl va susține împotriva echipei Borussia Dortmund, programat pentru data de 19 noiembrie. Această schimbare și meciul de mâine cu CSM București au reprezentat o oportunitate importantă pentru jucătoarele brăilence, permițându-le să se antreneze și să joace pe o suprafață similară celei de la Dortmund, unde va avea loc meciul tur în data de 12 noiembrie.

Investiția, suportată de la bugetul Consiliului Județean Brăila

Investiția în noua suprafață de teren de handbal a fost realizată de către Consiliul Județean Brăila, iar costurile pentru montarea și demontarea acesteia se ridică la aproximativ 28.000 de lei, conform declarației Președintelui clubului HCM Dunărea Brăila, Adrian Manole.

Trebuie menționat că această suprafață este omologată conform standardelor EHF și este dedicată desfășurării meciurilor de handbal, ceea ce a condus la restricționarea accesului altor cluburi sau echipe pentru competiții sau antrenamente în Sala Polivalentă Danubius Brăila, din cauza costurilor ce derivă din montarea și demontarea repetată a suprafeței.

Deși noua suprafață achiziționată de Consiliul Județean Brăila respectă normele europene de handbal, nu se poate garanta că EHF va aproba derogarea de la standardele europene pentru HC Dunărea Brăila în cazul în care, sperăm noi ca și toți brăilenii, echipa să se califice în grupele EHF.

Prin urmare, meciurile ar putea fi mutate spre a fi jucate, cel mai probabil, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău. Această sală se diferențiază de cea din Brăila prin faptul că dispune de două tribune și aproximativ 1800 de locuri, în timp ce Sala Polivalentă din Brăila nu îndeplinește cerința de a avea două tribune, conform regulamentului competiției europene.

În ceea ce privește construirea unei săli polivalente noi, anunțată de autoritățile județene încă din primăvara anului 2021, aceasta rămâne încă la stadiul de proiect, fiind incert momentul când brăilenii vor avea acces la o astfel de infrastructură, care este estimată să coste 25 milioane de euro și să ofere 5000 de locuri.

Să le dorim succes sportivelor noastre în meciul cu CSM București și să sperăm că noua suprafață de joc le va purta noroc!

Foto:
HCM Dunărea Brăila