Săli de sport în comunele brăilene

Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, construiește săli de sport în valoare de peste 9 milioane de euro în comunele Jirlău, Dudești, Măxineni și Victoria.

​Lucrările în Corbu Nou, Dudești și Mihai Bravu sunt în fază de licitație, iar valoarea totală a celor 3 contracte este de circa 8 milioane de euro. Viitoarele clădiri vor fi compuse dintr-o sală de sport, tribune cu 180 locuri, vestiare şi grupuri sanitare, dar şi spaţii tehnice.

La Jirlău, sala de sport se află deja în construcție, aceasta fiind aproape de finalizare. Proiectul a început anul trecut și are o valoare totala de 1,7 milioane de euro.

Sălile de sport vor facilita desfășurarea optimă a activităților sportive, atât în cadrul școlilor cât și pentru alte activități sportive extrașcolare. Construcţia acestora este o necesitate pentru sistemul educaţional din județul Brăila, sportul având o contribuție esențială la dezvoltarea unei societăți sănătoase. ”Aceste obiective de investiții se alătură şi altor proiecte derulate de administraţiile locale în infrastructura rutieră, în educație, apă și canalizare”, susține Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.

Foto:
O sală de sport se construiește la Jirlău - Facebook Francisk Iulian Chiriac