Problematica romilor, în atenția autorităților județului

La inițiativa prefectului județului Brăila, Iulian Timofei, pentru prima dată a fost organizată ședința Grupului de Lucru Mixt pe problemele romilor în comuna Șuțești, întâlnire la care au participat reprezentanții mai multor primării având comunități importante de romi pe raza județului nostru.

Reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Brăila a prezentat o informare privind rolul mediatorului școlar în instituțiile de învățământ, iar subiectul a constituit punctul de plecare al unor discuții extrem de interesante pe tema importanței educației timpurii în rândul comunităților minorităților etnice.

Un alt subiect important a fost și accesarea finanțărilor din fonduri europene pentru proiecte de modernizare a instituțiilor de învățământ, fie că vorbim despre reabilitare sau dotare.

”Îi mulțumesc domnului primar al comunei Șuțești, Costică Dobre, pentru găzduire, dar mai ales pentru implicarea activă în problematica etniei rome. Îmi doresc ca și alți primari să manifeste o asemenea dedicare când vine vorba de apropierea față de cetățenii din comunitățile de etnie romă pe care le reprezintă”, a declarat prefectului județului Brăila, Iulian Timofei, la finalul ședinței.

Acesta a promis că lunar, vor fi organizate ședințele Grupului de Lucru Mixt în mediul rural, în localitățile unde comunitățile de romi sunt mai numeroase, astfel încât membrii Grupului să  poată avea o legătură directă cu oamenii și să poată afla problemele cu care aceștia se confruntă.

Foto:
Facebook Iulian Timotei