Scandalul apei din Însurăței, partea a doua

Scandalul din plenul ședinței Consiliului Județean Brăila din data de 26 septembrie a.c. s-a mutat în plenul ședinței Consiliul Local Însurăței.

La ședința menționată a participat și consilierul județean din partea PNL Dănuț Lungu, cel care a sesizat problema apei potabile din orașul Însurăței președintelui Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac.

Vă reamintim faptul că, în cadrul ședinței din 26 septembrie a.c., Florentina Carșote afirmase că sticla de apă pusă pe masa președintelui CJ de consilierul PNL Dănuț Lungu poate fi de oriunde și i-a acuzat pe consilierii PNL că au stat „la o țeavă” unde era o avarie și de acolo ar fi luat apa (https://monitorulbr.ro/apa-potabila-subiect-de-discutii-cu-scantei-in-consiliul-judetean-braila/).

Dănuț Ionuț Lungu, consilier orășenesc în Însurăței, i-a solicitat viceprimarului cu atribuții de primar al orașului Însurăței, Florentina Carșote, să-și ceară scuze.

 Dănuț Ionuț Lungu, consilier orășenesc în Însurăței, a acuzat-o pe Florentina Carșote, viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Însurăței, de dezinformare și că a mințit în plenul ședinței de CJ „pentru a-i face pe plac președintelui Francisk Chiriac”, solicitându-i totodată să-i ceară scuze consilierului județean al PNL, Dănuț Lungu.

Problema este arhicunoscută de conducerea Primăriei și de consilierii locali, recunoscută inclusiv de reprezentanții  CUP Dunărea, care au afirmat în plenul ședinței că, în contextul lucrărilor ce vizează realizarea canalizării din oraș, săptămânal se înregistrează avarii ale instalației de apă potabilă, ceea ce conduce la întreruperi dese ale furnizării apei.

Totodată, consilierii locali din Însurăței dau vina pe rețeaua de apă care este învechită, având peste 60 de ani, și că lucrările de modernizare care au vizat rețeaua de alimentare cu apă potabilă efectuate în ultimii ani, deși au fost deosebit de ample, nu au vizat decât schimbarea unor conducte stradale principale.

Discuțiile pe marginea calității apei potabile din Însurăței le puteți vedea pe canalul de YouTube Monitorul de Brăila:  https://youtu.be/2g_Zrmb5PAE

Cetățenii din Însurăței confirmă faptul că apa este improprie consumului și că avariile sunt săptămânale

Pentru a verifica aspectele semnalate, Monitorul de Brăila a discutat cu cetățeni ai localității Însurăței care au confirmat faptul că într-adevăr problema este una reală, că apa care curge la robinetele oamenilor din Însurăței este de cele mai multe ori improprie consumului.

 

Cetățenii din Însurăței au afirmat, sub protecția anonimatului, că problemele sunt dintotdeauna, că apa nu numai că este improprie consumului, dar după desele avarii inclusiv vasul de toaletă este pătat de impuritățile aflate în aceasta.

 

Întrebarea este: ce se poate face pentru rezolvarea problemei cu care se confruntă cetățenii din Însurăței, dincolo de orgolii personale și campanii electorale?