26 septembrie – Ședință ordinară la Consiliul Județean Brăila

Ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) Brăila, aferentă discutării problemelor curente lunii în curs, este programată în data de 26 septembrie 2023.

Rectificarea bugetului CJ este un punct pe ordinea de zi, la fel și suplimentarea contribuției bănești – reprezentând cotizația CJ – la „dezvoltarea activității sportive a Asociației Sportive HC Dunărea Brăila”. Această contribuție este în valoare de 13,2 milioane lei pe anul 2023.

Pe ordinea de zi mai sunt câteva proiecte de hotărâri care vizează investiții în județ, CJ fiind cofinanțator. Astfel, pentru comuna Vișani este propus votului consilierilor județeni proiectul referitor la amenajarea unui dispensar uman și a unei farmacii.

În Însurăței, cofinanțarea CJ este pentru sistematizarea străzii Victoria, până la campusul școlar.

În satul Mihai Bravu, comuna Victoria, se dorește modernizarea și extinderea locului de joacă din Grădinița de copii. Tot despre modernizarea unui spațiu de joacă este alt proiect de hotărâre, dar în comuna Victoria.

Infrastructura sportivă din Brăila, prioritate pentru finanțările Consiliului Județean

Patru proiecte de pe ordinea de zi au ca obiect construirea sau modernizarea terenurilor de sport. Unul ar urma să fie în satul Dudești, comuna Mircea-Vodă: „Construire teren sport sintetic multifuncțional cu balon pe structură metalică și nocturnă”; valoarea proiectului este de 1,054 milioane lei și cofinanțarea de la CJ este 200.000 lei cu TVA. Altul este destinat construirii unui „teren exterior multisport” în comuna Surdila-Greci. Pentru comuna Grădiștea, proiectul este „Construire teren exterior multisport și clădire anexă (grupuri sanitare), amenjare exterioară spațiu recreere, cu desființarea construcțiilor existente”. Iar pentru comuna Unirea se dorește reabilitarea stadionului existent – suma de la bugetul CJ pentru acest proiect este aproape 190 mii lei cu TVA.

Proiectul „Lucrări de eficientizare energetică – sediul primăriei, căminul cultural și iluminatul public” este destinat comunei Tichilești. Valoare totală a lucrărilor este de aproape 200.000 lei, iar contribuția CJ de 112.199,97 lei cu TVA reprezentând 60% din valoarea totală.

Pentru satul Olăneasca, din comuna Salcia Tudor, se propune construirea unui cămin cultural. Pentru comuna Șuțești este propus un spațiu de agrement pentru tineri.

Pe ordinea de zi sunt și proiecte de hotărâri privind organigramele aparatului de specialitate de la CJ, de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, de la Școala Populară de arte ”Vespasian Lungu”.