Șoferi fără permise de conducere depistați de polițiștii de frontieră

În noaptea de 12 spre 13 noiembrie, două autoturisme, conduse de un cetățean moldovean, respectiv un cetățean român, au fost oprite de poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești, pe raza comunei Frumușița. La cererea polițiștilor,  conducătorii auto nu au putut prezenta permisele de conducere. Verificările în baza de date au arătat că cei aflați la volanul autoturismelor respective nu au obținut dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. 

Mai mult, polițiștii au observat că cetățeanul român emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliției Rutiere Galați, pentru a fi testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost însoțită la Spitalul Județean Galați, cu scopul prelevării de probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge. 

În cauzele înregistrate, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, dar și pentru încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.