Târg de inițiative civice la Galați

În data de 18 noiembrie, la Galați, va avea loc „Târgul de inițiative civice”,  organizat de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe). Evenimentul se va desfășura la Hotelul Ibis, între orele 10.00 – 16.00, în sălile „Nicolae Bălcescu” și „Viena”, iar intrarea va fi liberă. 

Directoarea Executivă CeRe, Anda Șerban, informează că organizarea acestui eveniment are scopul de a pune în valoare inițiative civice care reflectă puterea cetățenilor de a obține de la autoritățile publice schimbările pe care și le doresc în jur. 

La târg vor fi prezente nouă  grupuri de inițiativă și asociații neguvernamentale din județele Galați și Brăila. Printre acestea se numără: Grupul informal al tinerilor din Tulucești, Grupul de inițiativă „Tineri pentru Matca”, Grupul Informal al tinerilor din Poiana, Asociația Grow Up Galați , Grupul de Inițiativă al Tinerilor din Comuna Grivița, Fundația Comunitară Galați, Grupul de inițiativă civică „Eliberează-ți aripile”, Grupul de inițiativă locală „Eco Heroes” și Asociația Creionăm Viitorul. 

Subiectele principale abordate în cadrul evenimentului vor face referire la demersuri pentru protejarea Dunării și a mediului înconjurător de deșeuri, inițiative care oferă oportunități de formare, dezvoltare personală și socializare pentru tinerii de la sate, proiecte de educație non-formală care îmbunătățesc cunoștințele elevilor referitoare la științe, tehnologie sau subiecte de interes pentru ei, precum prevenirea bullying-ului sau gestionarea emoțiilor. 

Organizatorul târgului, Centrul de Resurse pentru participare publică, oferă asistenţă atunci când este nevoie de îndrumare pentru rezolvarea diverselor probleme ale comunităţii, prin participare publică. Influenţarea deciziilor publice este de cele mai multe ori un proces anevoios, însă prin exprimarea drepturilor cetăţeneşti este o cale eficientă ca vocile comunităţilor să fie auzite şi respectate de către decidenţi. 

Foto:
Facebook CeRe