Domnul Kolpert, de David Gieselmann – Premieră la Dramaticul gălățean

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă, pe 17 și 18 noiembrie, de la ora 19:00, în premieră, spectacolul „Domnul Kolpert” de David Gieselmann, regia – Cătălin Vasiliu, scenografia – Daniel Divrician.  

„Domnul Kolpert”, un text care a cunoscut succesul internațional imediat după premiera din anul 2000 de la Royal Court Theatre din Londra, a fost tradus şi montat în peste 25 de ţări, iar de atunci, David Gieselmann a devenit un nume de referință în dramaturgia germană.  

Textul vorbește despre iraționalul, tensiunea, tragicul, instinctele și neliniștile care își fac cuib în noi. Umanitatea și respectul reciproc sunt aproape pierdute, ceea ce face din „Domnul Kolpert” una dintre cele mai captivante comedii negre contemporane. „Personajele principale, Sarah și Ralf, în tentativa lor de a-și salva relația (și implicit de a da un sens vieții lor), acționează feroce, dar deloc haotic. Punând (cu detașare tehnică) în practică un fel de farsă, ei savurează dinainte efectul și anticipează consecințele, pentru a le dezamorsa astfel, în sinea lor, eventuala forță de șoc și a-și păstra, în momentul realizării lor efective, deplina libertate față de ele. Dar, oare acest demers nu reprezintă tot un soi de constrângere, o altă închisoare în care s-au vârât singuri și apoi au aruncat cheia?”, ne întreabă retoric regizorul Cătălin Vasiliu.  

În distribuția spectacolului: Carmen Albu (Edith Mole), Cristian Gheorghe (Bastian Mole), Flavia Călin (Sarah Kenner), Vlad Volf (Ralf Droht), Răzvan Clopoțel (Băiatul care livrează pizza), Ionuț Moldoveanu (Kolpert).  

Piesa este nerecomandată celor sub 16 ani. 

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.