Tir tamponat de o șoferiţă

În data de 29 septembrie, la ora 18:00, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DJ 221B a avut loc un accident rutier. 

Din primele cercetări a rezultat faptul că o femeie de 54 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 221B dinspre Brăila către localitatea Baldovinești, nu ar fi cedat trecerea și a lovit un tir care circula dinspre localitatea Vădeni către Brăila, condus de  un bărbat de 35 de ani, din județul Tulcea. Din cauza impactului, autoturismul a părăsit partea carosabilă. 

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a șoferiței și a unui pasager din același autoturism, aceştia fiind transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Șoferul tirului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero. Șoferița nu a putut fi testată din cauza stării de sănătate, fiindu-i recoltate probe biologice la spital.  

În urma accidentului a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Neatenția și nerespectarea indicatoarelor de circulație rutieră sunt principalele cauze care determină numeroase accidente. Astfel, șoferii sunt rugați să conducă prudent, adaptându-se la condițiile de trafic, pentru a nu pune în pericol siguranța proprie și a celor din jur.