Un bărbat din Cazasu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,27 mg/l

În data de 7 aprilie, la ora 16:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic un autoturism care circula cu viteza de 79 km/h, în localitatea Cazasu.

Imediat polițiștii au efectuat controalele de rutină și șoferul a fost identificat. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 47 de ani, din localitatea Cazasu. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a indicat o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat,  șoferul fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Pe numele bărbatului în vârstă de 47 de ani a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Această infracțiune a fost surprinsă în intervalul orar 14:30-18:30, când polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroului Rutier au acționat pe raza de competență a Secției 1 Poliție Rurală Brăila pentru reducerea riscului rutier, creșterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost verificate 29 de persoane în aplicația eDAC, au fost controlate 23 de vehicule și testați 15 șoferi cu aparatele din dotare.

Totodată, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.375 de lei, fiind reținute în vederea suspendării un permis de conducere. Mai mult, polițiștii au oferit sfaturi și recomandări conducătorilor auto și le-au adus la cunoștință noile reglementări privind modul de verificare a documentelor cu ajutorul aplicației eDAC.

Foto:
IPJ Brăila