Victime externate

În cursul zilei de 30 august 2023 au fost externate din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila cinci dintre cele 20 de victime din accidentul rutier petrecut în noaptea de 26 august a.c. Medicul Anatoli Grecu ne-a oferit detalii.  

Din cei 20 de pacienți internați în primele momente, aduși la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila cu ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță (SAJ), jumătate au rămas internați. Patru au suferit intervenții ortopedice, trei au fost transportați la neurologie în Galați – pentru că Brăila nu are serviciu de gardă pe această specializare, un pacient a fost dus tot la Galați pentru intervenție de chirurgie plastică – nici pe acest domeniu spitalul brăilean nu deține serviciu de urgență. Alt pacient a fost în atenția chirurgiei toracice, la Brăila, la fel și un copil – el a fost operat la chirurgie infantilă, tot de medici brăileni.  

Filmul întâmplării nefericite a fost creionat, pentru cele peste trei ore de intervenții, de ISU ”Dunărea” Brăila. Un autocar înmatriculat în Cluj, cu 72 persoane din Republica Moldova, a fost implicat într-un grav accident rutier între localitățile brăilene Însurăței și Bărăganul, la 11 minute după miezul nopții de 26 august 2023. Mijlocul de transport a lovit – nu se știe cum – o remorcă parcată pe marginea drumului. S-a activat planul roșu de intervenție. S-au deplasat la fața locului ambulanțe de la SAJ Brăila și altele SMURD, autospeciale de stins incendii tip ASAS, autospecială de transport personal și victime multiple. În total au acționat utilaje de la spitalul județean brăilean, ISU ”Dunărea, ISU Ialomița, ISU Galați. Persoanele care au fost suferit răni au fost cazate în acea noapte la Căminul Cultural din Bărăganu de unde au fost preluați de alt autocar.  

Foto:
Armanda Filipine