Amendat pentru că transporta ilegal lemn, la Cazasu

Miercuri, 22 noiembrie, în intervalul orar 10:00-14:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila au acționat pentru combaterea infracțiunilor la regimul silvic. 

La ora 10:20, polițiștii au depistat un bărbat de 41 de ani, din localitatea Cazasu, în timp ce transporta pe DN 23 cu o autoutilitară material lemnos, fără a avea asupra sa documentele specifice de transport, iar materialul lemnos transportat nu avea proveniență legală. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării. 

Polițiștii au mai legitimat nouă persoane, au controlat vehicule și au aplicat sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate conform Legii 171/2020 pentru modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. 

În aceeași zi, 22 noiembrie, polițiștii și jandarmii au desfășurat în sistem integrat, în cadrul acțiunii BLOCADA,  13 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri, dar și activități pentru creșterea siguranței elevilor, a personalului didactic și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ. 

S-a  intervenit la 32 de evenimente, 27 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.165 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce trei permise de conducere și au ridicat cinci certificate de înmatriculare. 

Foto:
Politia Romana/Facebook