Ateliere în proiectul european CRED la Brăila, pentru profesori de gimnaziu

La noua întâlnire sub genericul Atelier CRED, cu tema „Resursele pentru Educație Deschisă, în clasă și acasă”, de la Brăila au participat profesori de matematică, fizică, chimie, biologie, informatică și TIC, discipline tehnice – educație tehnologică, numai dintre cei care predau la gimnaziu. În total, aproape 50 de cadre didactice au participat la recentul workshop, la atelierele de lucru, activități interactive și la prezentările tematice. Alte categorii de profesori au avut deja ateliere dedicate în calendarul proiectului european „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”. 

Organizator local al atelierelor a fost Casa Corpului Didactic (CCD) Brăila, partener al coordonatorului regional CCC Buzău în proiectul european CRED. Ca de fiecare dată, a fost un cuvânt din partea Ministerului Educației, beneficiarul proiectului european, rostit de prof. Dorin Roșcan – expert CRED.   

O prezentare a rezultatelor de până acum în proiectul CRED a fost realizată de prof. dr. Cristina Elena Anton. Au fost sublinieri referitoare la cele 19 ghiduri dezvoltate în proiect, disponibile online pe platforma proiectului, la opționale integrate și la multiplele informații noi și utile pe care le-au primit, pe rând, formatorii, apoi profesorii, învățătorii pentru a le aplica la clasă.