Conducea un Lexus, dar cu permis de conducere fals

Un bărbat cu dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova, a fost prins în trafic cu permis de conducere fals, la volanul unui autoturism marca Lexus, înmatriculat în Republica Finlanda. Evenimentul s-a produs în data de 17 noiembrie, în jurul orei 00.30, pe raza localităţii Vlădești, județul Galați.  

La controlul de frontieră, conducătorul autoturismului nu a putut prezenta un permis de conducere valabil, motivând că nu îl are cu el în această deplasare. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au descoperit că bărbatul nu deține dreptul de a conduce în niciunul dintre cele două state. Ulterior, efectuându-se un control amănunțit asupra șoferului, polițiștii au găsit un permis de conducere expirat care era, de fapt, fals. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. 

Foto:
I.T.P.F. Iași