Concursul multicultural pentru studenții UDJG și-a desemnat câștigătorii

Prima ediție a evenimentului „Inovare culturală studențească gălățeană” s-a desfășurat ieri în holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați sub forma unui concurs cu premii. S-au înscris 11 echipe din 12 țări: Italia, Spania, Irak, Republica Moldova, Yemen, România, Ucraina, India, Siria, Turcia, Algeria și Tunisia, care au arătat, pe scena din holul Universității sau printr-un film ori poster, ce este mai important din punct de vedere cultural în țara lor. Voturile au venit atât din online, cât și fizic, la fața locului, în urma vizionării momentului artistic sau a prezentării, de către participanți. Pe baza lor au fost oferite premii pentru 3 categorii: Online, Outdoor și Premiul special al sponsorilor. La categoria „online” a câștigat echipa Algeriei, la categoria „outdoor”, premiul a mers către echipa Ucrainei, iar premiul special al sponsorilor a ajuns la echipele României și Yemenului. 

Evenimentul s-a adresat studenților înmatriculați la UDJG și face parte din seria de proiecte extracurriculare care urmăresc dezvoltarea personală a tinerilor; conştientizarea valorii pozitive a diversităţii culturale şi a dreptului de a fi diferit; dobândirea abilităților de comunicare și cooperare; dezvoltarea relaţiilor interpersonale şi de grup; îmbunătățirea vieții universitare și reducerea abandonului universitar. 

„Anul trecut pe vremea asta cochetam cu ideea organizării unui astfel de eveniment și iată că am reușit. Totul cu ajutorul conducerii Universității, al voluntarilor, împreună cu Liga Studenților Străini și cu ajutorul reprezentanților din cele 12 țări, care au dat curs invitației noastre de a participa la eveniment”, a declarat în deschidere conf. dr. ing. Ciprian Vlad, Prorectorul cu strategii universitare și parteneriatul cu studenții. 

În cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați studiază studenți provenind din 37 de țări.