Concursul „Orașul meu, orașul tău” organizat de Biblioteca Județeană brăileană, la final

Ediția a X-a a concursului de desene și compuneri „Orașul meu, orașul tău” organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” prin secția „Împrumut pentru copii. Ludoteca” s-a încheiat și în seara de 29 noiembrie 2023 au fost premiați câștigătorii. Întâlnirea a fost una veselă, copiii admirându-și creațiile care au fost aranjate pe panouri ca într-o expoziție, în spațul sălii de lectură. La eveniment a participat și Dragoș Neagu, directorul bibliotecii. 

Coordonatorul concursului, bibliotecar Doinița Mihaela Stanciu de la Ludotecă, și președintele juriului, profesorul de educație plastică Adrian Vasile, au ținut să sublinieze că acest concurs nu este unul al exigenţelor, el fiind organizat cu scopul de a-i ajuta pe copiii brăileni să descopere istoria și frumusețea orașului, dar și de a-i încuraja să își lase imaginaţia liberă, să-și dezvolte creativitatea prin intermediul desenului și scrisului. 

Nu contează ce premii se oferă în această competiţie, câştigul este deja atribuit prin muncă și creativitate”, a precizat Adrian Vasile, îndemnând-i pe copii să continue ceea ce au început prin lucrările trimise la concurs. 

Juriul a fost alcătuit din prof. Adrian Vasile, prof. înv. primar Carmen Dumitriade, prof. înv. preșcolar Ionela Fedmașu și Ioana Iohis, reprezentant al firmei Frontera Trading Srl care a fost sponsor. Alți sponsori ai ediției competiției au fost Vard Brăila – șantierul naval – și Pizza Radu Brăila. Cu ajutorul lor copiii au primit diverse cadouri, pe lângă diploma oferită de bibliotecă.   

S-au primit 620 de desene și compuneri, de la copii din Grădinițele nr. 6, 7, 8, 11, 37, 39, 47, 48, 49, 56, Grădinița cu Program Sportiv, Grădinița „Ana Aslan” din municipiu, Grădinița Corbu Nou, Grădinița Salcia Tudor, Colegiul Național „Ana Aslan”, Colegiul Național Pedagogic „D. P. Perpessicius”, Liceul de Arte „Hariclea Darclee”, Școlile Gimnaziale „Al. I. Cuza”, „A. S. Pușkin”, „Dimitrie Cantemir”, „I. L. Caragiale”, „Ion Băncilă”, „Ion Creangă”, „Mihai Eminescu”, „Mihai Viteazul”, „Mihu Dragomir”, „Fănuș Neagu”, „Radu Tudoran”, „Sf. Andrei”, „Vasile Alecsandri”, „Vlaicu Vodă”, Școala Primară „Sf. Maria” – din municipiu, Grădinițele Corbu Nou și Salcia Tudor, Școlile Gimnaziale Cazasu, Chiscani, Gropeni, Surdila-Găiseanca, Victoria. 

În afara premiilor, foarte multe, oferite conform jurizării, a fost și un premiu al publicului care a votat pe pagina de Facebook, unde au fost postate materialele din competiție. Elevul Radu Kevin Marian de la Școala Eminescu” a obținut aproape 4.000 de aprecieri și a devenit posesorul premiului de popularitate. Toți ceilalți premianți pot fi descoperiți pe pagina menționată a Ludotecii.   

La festivitatea de premiere au participat și copiii din grupul Nino-Nino coordonat de scriitorul Lică Barbu și care își desfășoară activitatea sub egida editurii și revistei Leviathan dde la București, dar împreună cu echipa de la secția „Împrumut pentru copii. Ludoteca” din biblioteca brăileană. Ei au avut un program artistic, așa cum oferă de fiecare dată când se întânesc cu alți copii. De asemenea, ei și-au lansat cartea „Lumea în culorile copilăriei”, pe care o vom prezenta separat.   

Foto:
Nicu Iorga