Locuință arsă din temelii în localitatea Tichilești

Azi, 30 noiembrie, la ora 03:20, la o locuință din localitatea Tichilești a izbucnit un incendiu. Acoperișul locuinței a ars pe o suprafață de aproximativ 60 de mp, s-au degradat tavanele la trei camere și bunurile din acestea. 

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 din Brăila au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru limitarea și lichidarea incendiului. În jurul orei 05:30, focul a fost stins. Nu au fost înregistrate victime.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost coșul de fum deteriorat la nivelul podului. Astfel, Inspectoratul de Situații de Urgență „Dunărea” Brăila reamintește tuturor brăilenilor că în perioada sezonului rece cele mai multe incendii au drept cauză coșurile de fum necurățate, mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate precum și folosirea instalațiilor electrice improvizate sau cu defecțiuni. 

Pentru a prevenii producerea unor incendii și a unor situații neplăcute, se impune ca verificarea mijloacelor de încălzire, a coșurilor de evacuare a fumului sau alte surse de căldură, să fie realizate cu atenție și înaintea utilizării acestora. 

Mai mult decât atât, o grijă deosebită trebuie acordată copiilor, la îndemâna cărora nu trebuie lăsate mijloacele de aprindere cum ar fi chibrituri sau brichete. 

Foto:
ISU Brăila