Debutul stagiunii la Filarmonica ”Lyra – George Cavadia”

Iubitorii muzicii clasice s-au putut bucura, în seara de 21 septembrie, de concertul simfonic extraordinar prin care Filarmonica ”Lyra – George Cavadia” și-a deschis stagiunea 2023 – 2024. Desfășurat pe scena Casei Tineretului, evenimentul i-a avut în prim plan pe invitații speciali, pianista Mădălina Claudia Dănilă (născută la Brăila) și pe Laurențiu Sima, interpret la tubă.

Cei doi muzicieni, împreună cu Orchestra de Cameră „George Cavadia” dirijată de Petrea Gogu, au readus în spațiul muzical brăilean pagini din creația lui Wolfgang Amadeus Mozart, a lui Gioachino Rossini, dar și a unui compozitor mai puțin cunoscut la noi, Jan Tegtmeyer, dar care merită pe deplin atenția melomanilor. A prezentat programul prof. Marilena Niculescu, așa cum a făcut-o în multe alte ocazii similare.

Următoarele momente ale stagiunii, oferite de Filarmonica „Lyra – G. Cavadia” condusă de Petrea Gogu, fac parte din SUBITO – festivalul național al muzicii de cameră. Ajunsă la ediția a doua, manifestarea va avea loc în zilele de 13, 14 și 15 octombrie 2023 și va fi o șansă de întâlnire cu exponenți de seamă ai genului.

Biletele la evenimentele din festivalul SUBITO au fost puse în vânzare  prin intermediul platformei www.blt.ro și la agenția filarmonicii din str. Ana Aslan nr.29.