Elevă a Școlii Populare „Vespasian Lungu”, distincție la concursul internațional de muzică „Medici”

Recenta ediție a concursul internațional de muzică „Medici” de la Londra a adus bucurie pentru laureata din Brăila, familia, profesorii, colegii ei. 

Premianta este Miruna Nicoleta Ilie; are 13 ani și frecventează, deja printre avansați, Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu”, cursurile fiind de pian. O are profesoară pe Laura Vermeșan. La competiția internațională a fost recompensată cu Mențiune specială la secțiunea Pian, categoria Tinere Talente. 

La Școala Populară ”Vespasian Lungu” mai sunt alți doi profesori de pian: Raluca Ciucă și managerul interimar Geanina Onodi, care nu mai predă oficial – fiind parte din regulament – dar care susține în continuare lecții, în regim de voluntariat. Cursanți ai acestor profesori de pian se întorc frecvent cu premii de la competiții.   

Concursul internațional de cameră „Medici” este organizat online – detalii despre laureații secțiunii Pian  – și se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Este o competiție cu secțiuni de pian, interpretare la instrumente de coarde și de suflat, muzică vocală și de cameră. Mulți tineri artiști români și-au pus în CV premiile de la acest concurs. 

Foto:
Medici International Music Competition/Facebook