La Biblioteca Județeană, concursul pentru copii „Oraşul meu, oraşul tău”

Concursul pentru copii „Oraşul meu, oraşul tău” a ajuns la ediția a X-a în organizarea Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati”, prin „Secţia de Împrumut pentru Copii. Ludoteca”. Competiția se află în plină desfășurare.

Pe pagina Sectia de Împrumut pentru Copii.Ludoteca sunt deja postate desene ale elevilor și preșcolarilor. Desenul este una din secțiuni, la cealalată fiind acceptate compunerile. 

Termenul limită de înscriere în concurs este 24 noiembrie 2023, ora 16.00. Concurenții pot fi preșcolari și elevi din ciclul primar, cu vârste până în 11 ani. Trebuie să aibă o adresă de e-mail validă, să furnizeze – cu ajutorul adulților – un număr de telefon. Numele concurenților trebuie să fie cele reale. Fiecare concurent poate participa cu maximum trei lucrări în competiție. 

Recomandăm participanţilor să cuprindă în lucrările lor nu numai obiective culturale şi embleme reprezentative ale oraşului Brăila, ci şi poveştile istorice ale bătrânului oraş, susurul Dunării, chiotul pescăruşilor, verdele grădinilor publice, treburile de zi cu zi ale trecătorilor brăileni, bogăţia pieţelor şi voioşia copiilor din parcurile de joacă”, sugerează organizatorii. 

Din juriu vor face parte profesorul de educație plastică Adrian Vasile, prof. înv. primar Carmen Dumitriade, prof. înv. preșcolar Ionela Fedmașu. Se va acorda premiu special pentru talent, premiu de popularitate (cine obține cele mai multe voturi cu ”Like” pe pagina de Facebook), premii pentru fiecare secţiune. 

Regulamentul concursului este disponibil pe pagina de facebook Secţia de Împrumut pentru copii.Ludoteca. Orice alte informații sau întrebări se transmit coordonatorului concursului, bibliotecar Doinița Mihaela Stanciu, prin e-mail.

Competiția are și sponsori, firmele Vard Brăila, Frontera, Pizza Radu Brăila. Organizatorii vor oferi premiile, ca de fiecare dată, într-un eveniment special desfășurat la bibliotecă. Tot acolo va fi amenajată și expoziția concursului. Premianții de la secțiunea „Compuneri” își vor citi lucrările în fața colegilor prezenți la eveniment. Data festivității va fi anunțată din vreme.  

Foto:
Secția de Împrumut pentru copii.Ludoteca/Facebook