Festivalul Național de Comedie de la Galați și-a anunțat câștigătorii

Cea de-a 34-a ediție a Festivalului Național de Comedie s-a încheiat duminică seară, iar juriul, prezidat de actorul Bács Miklós, care i-a avut alături pe criticul de teatru Irina Zlotea și pe regizorul Dragoș Alexandru Mușoiu, a acordat premiile, în aplauzele publicului.

La Dramaticul gălățean au rămas două distincții: Premiul pentru cel mai bun joc de echipă – pentru spectacolul VRABIA de Leta Popescu, regia Leta Popescu și Premiul pentru cea mai bună regie – acordat Letei Popescu, pentru spectacolul VRABIA de Leta Popescu, producţie a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galaţi.

 

„Căsătoria” de N.V. Gogol – Premiul pentru cel mai bun spectacol

 Premiul pentru cel mai bun spectacol a luat și Premiul publicului. Este vorba de „Căsătoria” de N.V. Gogol, regia: Andreea și Andrei Grosu, producţie a Teatrului de Comedie București. Cel mai bun actor a fost desemnat Tudor Cucu-Dumitrescu, pentru rolul Bufonului Feste, în spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu, producţie a Teatrului Nottara Bucureşti. Cea mai bună actriță din festival a fost aleasă Mihaela Teleoacă, pentru rolul Peţitoarei Fiokla Ivanovna din spectacolul „Căsătoria” de N.V. Gogol, regia: Andreea și Andrei Grosu, producţie a Teatrului de Comedie București. Tot „Căsătoria” de N.V. Gogol a celor de la Teatrul de Comedie București a luat și Premiul pentru cel mai bun spectacol. Pentru Regie s-a mai acordat o distincție regizorului Cristian Ban, un collaborator al Dramaticului gălățean, pentru spectacolul „Nuntă în Oaș” de Anca Munteanu, producţie a Teatrului de Nord  Satu Mare.

Evenimentul care a devenit emblemă a orașului și care poziționează atât teatrul, cât și municipiul Galați pe harta teatrelor și festivalurilor importante la nivel național a adus bucurie și a îmbrăcat, pentru 9 zile, Galațiul în sărbătoare. A 34-a ediție a festivalului a strâns sub umbrela comediei peste 400 de invitați din țară, peste 3.000 de spectatori în sala de spectacole și 40 de tineri voluntari liceeni și studenți.

Foto:
1. Ovidiu Iordachi: Premiul pentru cea mai buna regie - Leta Popescu, VRABIA, 2. Daniela Bogdan: Leta Popescu