Fundația Special Olympics, decorată de președinție la 20 de ani de activitate

Membrii Fundaţiei Special Olympics din România au fost decorați, la cele două decenii de funcționare a organizației neguvernamentale, într-o ceremonie desfășurată în 7 noiembrie 2023, la Palatul Cotroceni.  

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler Fundaţiei Special Olympics „în semn de apreciere pentru altruismul, devotamentul şi profesionalismul dovedite în cei 20 de ani de activitate dedicată promovării diversităţii şi incluziunii persoanelor cu dizabilităţi intelectuale prin intermediul sportului”, așa este precizat în comunicatul Administrației Prezidențiale. 

O parte dintre sportivii Special Olympics România au mers la Cotroceni pentru ceremonie, împreună cu familia sau cu terapeuții care îi ajută. Ei sunt din întreaga țară, membri și ai altor organizații partenere cu fundația premiată.  

Acești bravi sportivi sunt modele pentru întreaga societate, iar atitudinea lor pozitivă, încrederea în propriile forțe și curajul cu care înfruntă orice provocare reprezintă o sursă de inspirație pentru noi toți. La fiecare competiție la care participă ne cuceresc cu povești incredibile și cu performanțe impresionante, care ne emoționează și ne motivează să credem că ceea ce uneori poate părea de netrecut este cu putință atunci când nu renunți și depui eforturi consistente pentru a-ți îndeplini obiectivele„, sunt doar cîteva dintre cuvintele rostite de președintele țării în momentele festive. Pentru sportivii premiați mai importantă a fost invitația și apropierea de oameni care le arată simpatia.  

 O echipă Special Olympics activează și la Brăila, sportivii din componență participând la competiții de profil. Ca orice activitate cu aparență de normalitate, pentru acești sportivi este o adevărată terapie. La fel cum este și simpla interacțiune cu oamenii care nu au vreo problemă de sănătate, cum au ei.  

 

Foto:
Administrația Prezidențială/Facebook