Gălățean prins la volan sub influența băuturilor alcoolice de polițiștii brăileni

În data de 10 noiembrie, un tânăr în vârstă de 27 de ani din județul Galați a fost oprit de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce conducea un vehicul pe Calea Călărașilor din municipiul Brăila. 

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că tânărul avea o îmbibație alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

În aceeași zi, polițiștii și jandarmii au mai desfășurat 16 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Astfel, s-a intervenit la 28 de evenimente, 27 dintre ele fiind sesizate prin apel la Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112 (SNUAU).  

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățeni, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și au fost controlate autovehiculele oprite. 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54.980 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce nouă permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare. 

Foto:
IPJ Brăila