„Inteligenta artificiala – astazi si maine”- o conferință de interes pentru studenți 

Profesorul Cristian Calude (foto), cadru didactic la Departamentul de Informatică al Universității din Auckland, Noua Zeelandă, unul din marii specialiști români în domeniul matematicii și al informaticii, a susținut, la Facultatea de Inginerie din Galați, o interesantă conferință despre IA, intitulată „Inteligența artificială – astăzi și mâine”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Internaționalizare prin educație și cercetare la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați 

Prelegerea a încercat să facă lumină pe un subiect de mare interes pentru tânăra generație și a abordat câteva chestiuni importante: ce poate face și cât de periculoasă este IA; care sunt domeniile unde IA poate face rău; care sunt politicile care o guverneză; câtă cercetare trebuie să alocăm pentru a avea încredere în inteligența artificială și a o folosi în viitor. După prezentarea propriu-zisă, studenții au avut ocazia să adreseze întrebări prof. Cristian Calude.  

Cristian Calude este absolvent al Liceului „Vasile Alecsandri” din Galați și al Facultății de Matematică din București în anii’ 70, iar prodigioasa sa activitate profesională din ultimele decenii include stagii de cercetare și activitate didactică la institute științifice și universități precum: Universitatea Politehnică din Zürich, Universitatea Cambridge, Școala Politehnică din Paris, Universitatea din Singapore, Universitatea din Chicago. Cu o activitate publicistică remarcabilă, studiile și articolele sale fiind citate în numeroase lucrări de specialitate, profesorul Cristian Calude a fost și este membrul mai multor societăți științifice cunoscute (Academia Europaea, Academia de Științe din New York etc.), în anii ’80 acesta fiind recompensat cu Premiul „Gheorghe Lazăr” al Academiei Române.