Interact Brăila: Sport it Out

Tinerii din clubul Interact, afiliat Rotary Club Brăila, au desfășurat, împreună cu prietenii și colegii lor liceeni, activități în cadrul proiectului „Sport it out”. Aflat la a patra ediție, proiectul, coordonat de membrii din Board Interact, a reunit 150 de participanți la evenimentele sportive. Pe data de 5 octombrie, pe lângă meciurile sportive, s-a sărbătorit sui generis Ziua Educatorului. S-au desfășurat meciuri de volei la care au participat șase echipe, meciuri de baschet cu opt echipe și meciuri de fotbal cu cinci echipe.

Activitățile s-au derulat în parteneriat cu Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci”, unde s-a folosit sala de sport, și cu Raay, pe terenul de fotbal.

În calitate de voluntari au fost implicați: prof. Nicoleta Bujoi de la Liceul Teoretic „Panait Cerna”, prof. Florentin Cimpoae, prof. Dan Gheorghiță, prof. Cristian Rusu de la Colegiul Național „Murgoci”, prof. Mircea Gagu de la Liceul cu Program Sportiv și antrenorul Anca Roman.

Pentru asistență medicală, s-au implicat dr. Gheorghe Ceteraș de la Clubul Rotary Brăila și patru tineri voluntari de la Societatea Crucea Roșie Brăila.

Sponsorizarea evenimentului a fost asigurată de două persoane fizice și de Clubul Rotary Brăila

Prof. dr. Ana Coman, coordonatorul Interact, explică importanța proiectului: „Aduce mari beneficii tinerilor implicați. Pentru cei din clubul Interact, el înseamnă formarea și exersarea competențelor de planificare, de organizare și de coordonare a unui eveniment comunitar de amploare. Pentru participanții pasionați de sport, el a însemnat trăirea bucuriaei de a juca, de a întâlni colegi cu spirit competitiv, de a trăi sentimentul victoriei, indiferent de rezultat, de a abandona pentru câteva ore computerul, de a ieși din rutină, de a vorbi cu semenii”.  Și, bineînțeles, transmite mulțumiri celor care au participat. „Mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat voluntar acestei comunități foarte puternice creată de INTERACT” – Ana Coman. 

În octombrie 2018, Interact Brăila împlinea 5 ani și desfășura activități împreună cu membrii Fundației Române a Inimii și Societatea Română de Cardiologie. Tot în acel an au fost și activități cu volume de lecturat. Tinerii din Interact au primit multe cărți, pe care le-au oferit în dar. Povestesc aceste întâmplări pentru că am participat la evenimente și am văzut reacțiile pozitive, emoția și bucuria liceenilor de atunci, la fel cum am văzut acum cât bine face energia sportivă tinerilor care adesea stau mai mult cu ochii în telefon.     

Foto:
Armanda Filipine