Investiții din patru localități, beneficiare de cofinanțări de la bugetul Consiliului Județean Brăila

Localitățile Lișcoteanca, Cuza-Vodă, Mărtăcești și Zamfirești au primit în recenta ședință de plen a Consiliului Județean (CJ) Brăila votul consilierilor pentru confinanțări din bugetul județului în vederea realizării unor obiective de investiții. În conformitate cu actele normative, cofinanțarea se face prin asocierea CJ Brăila și Consiliile Locale din comunele Bordei Verde, Stăncuța, Siliștea și Galbenu în administrarea cărora sunt înscrise proiectele respective.   

Astfel, a primit vot pozitiv proiectul de hotărâre privind asocierea CJ și Consiliul Local Bodei Verde pentru obiectivul de investiții “Amenajare spațiu de joacă, localitatea Lișcoteanca, str. Școlii nr. 8 – Etapa I”. Cofinanțarea de la bugetul CJ este de 200.000 lei, restul necesar fiind acoperit din bugetul comunei Bordei Verde. Valoarea totală a proiectului menționat este de 538.604,85 lei cu TVA.   

Un alt obiectiv de investiții care a primit undă verde este “Construire sală de evenimente, împrejmuire teren și sistematizare verticală precum și desființare corpuri C1, C2, C3 în localitatea Cuza-Vodă, comuna Stăncuța”. Valoarea totală a investiției se ridică la 1.761.424,97 lei cu TVA. Cofinanțarea de la bugetul județului Brăila este de 200.000 lei, ceilalți bani venind de la bugetul Stăncuța.   

Amenajare teren tenis, loc de joacă și împrejmuire teren, sat Mărtăcești, comuna Siliștea, județul Brăila” este alt obiectiv de investiții pentru care din bugetul CJ se alocă, prin cofinanțare și cu votul consilierilor județeni, 200.000 lei, Valoarea totală a acestui proiect destinat satului Mărtăcești este de 490.898,70 lei cu TVA. Finalizarea lucrărilor se va realiza cu fonduri din bugetul propriu al comunei Siliștea. 

Obiectivului de investiții “Amenajare teren sport și grup sanitar în sat Zamfirești, comuna Galbenu”, la care mai este un rest de executat, a primit acceptul plenului CJ Brăila tot pentru suma de 200.000 lei, prin cofinanțare. Valoarea acestui proiect din satul Zamfirești este de 1.093.446,41 lei cu TVA.  

Foto:
Armanda Filipine