Kitul studentului pentru 30 de boboci

30 de boboci de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, au primit câte un kit al studentului, în valoare de 2.000 de lei. Beneficiarii sunt studenți în anul întâi la una dintre Facultățile de la UDJG, absolvenți de liceu în mediul rural sau proveniți din sistemul de protecție socială. Pe lângă un rucsac și rechizite necesare la cursuri, studenții au primit și câte un laptop, pe care îl pot folosi până la terminarea facultății.

Kitul a fost înmânat chiar de prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG, care le-a adresat bobocilor și câteva cuvinte: „Vă felicit pentru că ați ales Universitatea noastră și sper să găsiți aici toate condițiile pentru a vă dezvolta atât profesional, cât și personal.”

„Prin acest Proiect, încercăm să facilităm tranziția de la viața de elev la cea de student pentru tinerii care provin din mediul rural sau care vin din sistemul de protecție socială. Scopul inițiativei noastre este creșterea echității sociale și sporirea gradului de acces al acestor elevi la învățământul superior”, a declarat conf. univ. dr. ing. Ciprian Vlad, Prorectorul UDJG responsabil cu strategii universitare și parteneriatul cu studenții.

Inițiativa se înscrie în cadrul proiectului UDJG „Acces și integrare – Pași spre reușită UniverSitară”.