La liceul ”Panait Cerna”, proiect aprobat de CLM Brăila pentru reabilitarea curții

Liceul Tehnologic ”Panait Cerna” din municipiul Brăila, prof. Veronica Picuș director, va avea și curtea reabilitată – curând, speră beneficiarii – în conformitate cu o hotărâre aprobată recent în Consiliul Local Municipal (CLM) Brăila. În octombrie 2022 s-au finalizat lucrările de consolidare și modernizare la clădirea instituției de învățământ – în valoare de 6,9 milioane lei din care 5,9 milioane lei finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 și restul de la bugetul local brăilean. Lucrările au fost supravegheate de Primăria municipiului Brăila, proprietar al clădirilor în care se desfășoară activitățile de învățământ. În derularea proiectului de reparații la curtea liceului, tot angajați ai administrațiie publice locale brăilene vor urmări ducerea la bun sfârșit a operațiunilor.

Din hotârărea CLM Brăila reiese că valoarea proiectului de reabilitare a curții este de circa 105.000 euro, deviz întocmit de Levnic Design SRL. Suprafața lucrărilor de intervenție acoperă 2557 mp, urmând a se folosi materiale moderne care să transforme actuala curte, deocamdată improprie, în spațiu util desfășurării activităților cu elevii.

Nota red. Firma amintită are doi angajați, coincidență sau nu, ambii foști inspectori de specialitate la Primăria Brăila până în 2019, fiind responsabili conform CV-ului, cu urmărirea lucrărilor executate, verificarea proiectelor, verificare situațiilor la plată și întocmirea actelor de cofinanțare.

Foto: Curtea liceului brăilean ”Panait Cerna”/ Armanda Filipine