La Școala „Anton Pann”, concursul educativ județean „Toleranță – respect și promovarea diversității culturale”

Școala Gimnazială „Anton Pann” din municipiul Brăila, prof. Mihaela Râpa director, a deschis joi, 16 noiembrie 2023, seria proiectelor educative județene în ziua când UNESCO a propus serbarea Zilei Internaționale a Toleranței.  

Unitatea de învățământ a organizat și găzduit activitatea tip concurs cu titlul „Toleranță – respect și promovarea diversității culturale”, aflată la ediția a VI-a. Inițiator și coordonator este prof. Gina Anton, care organizează frecvent acțiuni similare, având în vedere că face parte din minoritatea rromă și care simte că are datoria, față de comunitate și față de școală, să promoveze ideile de toleranță și incluziune.  

Elevii participanți la concurs au avut probă de cultură generală – pornind de la aria semantică a cuvântului „toleranță”, respectiv „prietenie”, „bunătate”, „egalitate” etc., probă practică în care au realizat colaje, machete, pliante ș.a. reflectând diversitatea culturală din școală, probă artistică tematică în care au fost prezentate scenete sau s-a dansat, s-a cântat. Unii elevi au venit îmbrăcați în costumele populare ale unor etnii – rromă, ruși lipoveni, dar și în costume populare românești.  

Au participat elevi din zece unități de învățământ: Colegiul Național „Gh. Munteanu Murgoci”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul Tehnic „Panait Istrati”, Liceul Teoretic „Mihail Sebastian”, Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” din Însurăței, Școala Gimanzială „Ion Creangă”, Școala Gimnazială „Toma Tâmpeanu” din Galbenu, Școala Gimnazială Lanurile, Școala Gimanzială Unirea, Școala Gimnazială „Costache Grigore Șuțu” din Șutești. 

La evenimente a fost prezentă și prof. Raluca Diana Micu, inspector școlar pentru minorități la Inspectoratul Școlar Județean Brăila. 

Foto:
Școala Gimnazială „Anton Pann”