Lansare de carte, autor profesorul Neculai Băcanu

Volumul de versuri „Hotarele gândului”, de Neculai Băcanu, se lansează vineri, 10 noiembrie 2023, de la ora 16.30, la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati”. Cartea a apărut anul acesta la editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I” și beneficiază de un cuvânt înainte scris de prof. dr. Viorel Mortu, care semnează Viorel Coman în calitate de critic literar.   

  Autorul și cartea sa cea nouă vor avea parte de prezentări realizate de Viorel Coman, Valentin Popa și Aurel Furtună. Din partea bibliotecii gazdă, moderează Leonard Neculae. 

Autorul a dorit să fie o altfel de lansare – de altfel, au mai făcut așa și alți colegi în ale scrisului – astfel că a invitat câțiva elevi care vor susține momente muzicale: Victor Emanuel Nistor, la vioară, Darius Ștefan Vădana, Mihai Andrei Voicu și Nicolas Mario Ștefan, la pian. 

Neculai Băcanu are studii superioare de economie și este profesor la Colegiul Economic ”Ion Ghica” unde coordonează câteva proiecte cultural-artistice în care implică, de ani buni, elevii. Frecventează, alături de alți brăileni care scriu și publică texte literare în volume, cenaclul literar „Alter Ego” care funcționează la biblioteca brăileană.  

Are publicate încă două cărți cu versuri, „Pribeag printre cuvinte”, apărut la editura Fundației Anatares, Galați 2018, și „Noaptea zilei”, apărut tot la Istros, în 2021.