Lansarea cărții „Aripi și cer” de Elisabeta Furtună, în deschiderea Festivalului Național de Folk de la Brăila

Lansarea cărții „Aripi și cer” de Elisabeta Furtună, volum apărut anul acesta la Editura Creator, a deschis – sâmbătă, 18 noiembrie 2023 – programul primei zilei din Festivalul Național de Muzică Folk „Chira Chiralina”. Amfitrion al evenimentului a fost Alina Petronela Sulicu, manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (sau Centrul de Creație) Brăila, organizator al festivalului, care la final i-a oferit o diplomă de excelență, un semn de prețuire pentru prezența în manifestare. 

Cartea cuprinde 64 de poeme, cu multă simbolistică, unele de inspirație religioasă, fiecare completând în formule poetice inspirate titlul ”Aripi și cer”. 

Cei prezenți au asistat la emoționante momente de lectură din cartea de poeme a profesoarei Virginia Sâmpetru, numele real al autoarei, în interpretarea oferită de Daniela Antonescu, actriță la Teatrul de Păpuși „Cărăbuș” și profesor asociat la catedra Arta actorului din Liceul de Arte „Hariclea Darclée”, dar și de prof. dr. Gheorghe Antonescu, director al Liceului de Arte „Darclée”. 

Despre carte și autoare, care a predat la liceul de arte brăilean, au vorbit Iuliana Blănaru – profesor la Liceul „Darclée”, Adriana Bogatu – profesor la Colegiul Național „N. Bălcescu” și scriitoare, prof. univ. dr. Simona Antofi – decan la Facultatea de Litere din Galați, scenograful Gheorghe Mosorescu, artist plastic, președintele Filialei Braila a Uniunii Artiștilor Plastici din România. O lucrare de pictură a lui Gh. Mosorescu a fost aleasă de autoare să fie ilustrația copertei întâi a volumului; a altă pictură a lui Gh. Mosorescu a devenit ilustrație la interior. 

Elisabeta Furtună, alte cărți publicate: „Recurs la trecut” roman subiectiv, epistolar, ed. Sf. Ierarh Nicolae, 2017; „Poeme în trei stihuri”, Editura Scriitorilor, 2018; „B.A.S.M. Vară la Bușteni” carte pentrru copii, Editura Scriitorilor, 2019; „Portret în oglinzi” poeme, Editura Scriitorilor, 2020. 

Foto:
Armanda Filipine