Manager al SCJU Brăila se dorește a fi un medic din această instituție

Ca urmare a demisie dr. Delia Râșnoveanu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila, anunțată ieri, 25 octombrie de Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac și a declarațiilor acestuia cu privire la numirea unui nou manager, „însă doar după consultarea Consiliului de Administrație”, ne-am adresat pentru un punct de vedere Președintelui Consiliului de Administrație al SCJU Brăila, domnul consilier județean Viorel Botea, care ne-a comunicat următoarele:

Demisia doamnei manager, Delia Râșnoveanu, nu este decât o recunoaștere a unor deficiențe și carențe manageriale privind gestionarea situației medicale din ultima perioadă, care au condus la decesul unui pacient, culpa fiind una comună a managerului și a unora dintre cei care îi erau subordonați.„.

Managementul exercitat la SCJU Brăila nu s-a situat la standardele așteptate

Președintele Consiliului de Administrație al SCJU a subliniat că, în numeroase rânduri, în cadrul ședințelor pe care le-a avut cu conducerea spitalului, a atras personal atenția doamnei manager asupra necesității de a lua unele măsuri ferme pentru a sancționa comportamentele negative ale unor angajați în ceea ce privește manifestarea empatiei față de pacienți și satisfacerea nevoilor acestora în materie de îngrijire medicală.

Viorel Botea consideră că managementul exercitat de dr. Delia Râșnoveanu nu s-a situat, cel puțin în ultima perioadă, la standardele așteptate, în ciuda investițiilor semnificative efectuate de administrația publică locală în proiecte precum: reabilitarea secției UPU, construcția unui nou bloc operator, realizarea secției de sterilizare, montarea unui sistem performant de supraveghere video în întregul spital, achiziția de aparatură medicală de înaltă performanță și multe alte investiții finalizate sau aflate în derulare.

Noul manager al SCJU Brăila va fi din cadrul acestui spital

Președintele Consiliului de administrație, Viorel Botea, crede că este imperativ necesar să se numească în cel mai scurt timp un nou manager, preferabil un medic din cadrul SCJU Brăila, familiarizat cu activitatea spitalului și capabil să ducă la bun sfârșit atribuțiile manageriale, urmând a demara în cel mai scurt timp discuții cu membrii Consiliului pentru identificarea unui potențial manager.

Noul manager trebuie să găsească modalitățile necesare prin care să crească în calitate relația dintre pacient și personalul medical pentru a fi evitate astfel de tragedii. Totodată, noul manager trebuie să continue și să finalizeze proiectele aflate în desfășurare, asumate și votate de majoritatea consilierilor județeni, „cu excepția consilierilor liberali care s-au abținut sau au votat împotriva acestor proiecte”, a ținut să precizeze Viorel Botea.

Consiliul de Administrație al SCJU Brăila se află alături familia îndoliate și își exprimă speranța că un astfel de tragic incident nu se va mai repeta în această instituție. Suntem convinși că autoritățile competente vor desfășura o anchetă corespunzătoare cu cea mai mare celeritate, astfel încât vinovații de această tragedie să fie identificați, demiși din funcțiile ocupate și trași la răspundere disciplinară sau penală, în funcție de gravitatea faptelor de care se fac vinovați.„, a mai spus Președintele Consiliului de Administrație.

Așa cum scriam aici, în dimineața zilei de vineri, 20 octombrie, trupul neînsuflețit al unui pacient internat pe secția de cardiologie, a fost descoperit, în afara clădirii spitalului, decedat, fiind în desfășurare o anchetă a Poliției, ceea ce a condus ieri, 25 octombrie, la demisia managerului SCJU Brăila, dr. Delia Râșnoveanu (vezi articolul aici).