Pastile de dus cu capu’

În ultimul timp mă chinuie fel de fel de gânduri și întrebări la care până acum nu s-au găsit răspunsuri, de parcă soarta țării și a omenirii ar atârna doar pe umerii mei.  

Am învățat, pe când eram pionier, că poporul român se trage din Traian și Decebal. Adică cum? Am rezultat dintr-o glumă la beție între cei doi? Asta înseamnă că perversul de Traian a venit cu vinul de acasă, deoarece Burebista tăiase viile dacilor cu mulți ani înainte, dar teoria asta este puțin probabilă, deoarece știința nici până acum nu a rezolvat această problemă, a concepției între doi bărbați. Cel mai probabil, cei doi sunt fondatorii comunității LGBT de pe meleagurile noastre, noi fiind adoptați dintr-un orfelinat subfinanțat din Tracia. Atunci de ce ni se ascunde adevărul, oare nu merităm să-l cunoaștem? 

Oare prin excluderea lui Marcel ”Marcelino” Ciolacu de la doctorat am ratat șansa unui viitor Nobel pentru economie? Nu înțeleg de ce nu a fost sprijinit și încurajat mai mult. E clar, lumea academică este invidioasă și rea, dar avem mare noroc cu Gabriel Oprea, căruia Justiția i-a redat titlul de doctor. Sigur juriul suedez va fi impresionat de dedicarea de care dă dovadă în slujba interesului național. 

Dacă pamântul este plat, mai există linia ecuatorului? Unde se situează România acum, deasupra ori dedesubt? Oare suntem deja în Africa sahariană și doar puțini își dau seama? 

Situația critică generată de Hamas ridică mari întrebări la nivel mondial, dar și particularități la nivel micro. Dacă un vecin îți dă foc la casă până se alege cenușa de ea, ar fi normal să-i mulțumești că te-a scutit de plata utilităților, taxelor și impozitelor?