Percheziții într-un dosar penal de evaziune fiscală

În dimineața zilei de 15 noiembrie, s-au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în municipiul Brăila și în localitatea Tichilești, la imobilele folosite de un bărbat de 43 de ani, din Brăila. Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări asupra acestor imobile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. 

În urma perchezițiilor efectuate, a fost confiscată suma de 5.000 de euro și au fost ridicate înscrisuri și documente contabile, un sistem informatic, un stick de memorie și două telefoane mobile de interes pentru cauză. De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate două cuțite de tip baionetă și o țigaretă ce conținea o substanță vegetală de culoare verde-maro, care a fost ridicată și înaintată structurilor competente, pentru continuarea cercetărilor. 

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au confiscat și cinci kg de materiale pirothenice.  

În urma studierii cazului,  s-a stabilit că, din 2018 și până în prezent, bărbatul ar fi desfășurat activități comerciale în domeniul reparațiilor auto și nu ar fi înregistrat în evidențele contabile toate veniturile realizate din această activitate. 

Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege. 

Activităţile au beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Galați – Biroul Operațiuni Speciale Brăila.  

 

Foto:
IPJ Brăila