Peste 40 de angajatori la Târgul de joburi și strategii de practică, organizat de UDJG

Aglomerație mare în holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați! Sute de tineri au venit astăzi să vadă ce oferte de angajare, internship și practică au cele peste 40 de firme, companii și instituții, publice și private, din regiune prezente la Târgul de joburi și strategii de practică pentru studenți și absolvenți.

Participanții au avut posibilitatea de a discuta direct cu angajatorii și de a se informa cu privire la joburile pe care le-ar putea obține încă de pe băncile facultății sau după absolvire.

“Mulțumim antreprenorilor, structurilor private și de stat care au răspuns invitației noastre și doresc să le urez succes absolvenților și studenților în găsirea unui loc de muncă. Nu în ultimul rând mulțumesc echipei care s-a ocupat de organizarea acestei activități și care, de la un an la altul, căpătând experiență, a făcut ca lucrurile să se desfășoare mai bine”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG.

Cele mai căutate standuri au fost cele care angajau ingineri. Firmele au venit din Bacău, Buzău, Brăila și Galați și vizau domenii precum: industrie alimentară, inginerie electrică, industrie navală, construcții, IT, inginerie și utilaje agricole, domeniu bancar, învățământ privat, presă, servicii de telecomunicații, domeniul farmaceutic și aparatură militară. Studenții s-au declarat mulțumiți de
oferta de joburi și stagii de practică.

“Având în vedere că sunt studentă la Facultatea de Arhitectură Navală, am căutat un internship pe domeniu și am găsit mai multe firme care îmi oferă acest lucru”, a explicat o tânără prezentă la Târg.

“Am fost impresionat de numărul mare de angajatori, dar și de aglomerația din hol. Am văzut mai multe oferte interesante și mă voi decide în următoarele zile”, a recunoscut un student de la Facultatea de Istorie Filosofie și Teologie.

Participanții au avut ocazia să se înscrie și la o tombolă cu premii oferite de Universitate.

Târgul de joburi și strategii de practică, organizat de UDJG, s-a desfășurat în holul central al Universității, în intervalul 10,00-16,00.

Foto:
Daniela Bogdan