Mai mult de 12.000 de brăileni vaccinați cu antigripal

Până la data de 06 noiembrie, s-au vaccinat în Brăila 12.632 de persoane, dintre care 5.136 de persoane se află în intervalul de vârstă 19-65 și 7.496 de persoane au vârste peste 65 de ani. 

Începând cu luna septembrie 2023, vaccinarea antigripală sezonieră este efectuată prin cabinetele medicilor de familie și în farmaciile comunitare aprobate de către Direcția farmaceutică și dispozitive medicale. În prezent, la nivelul județului Brăila, funcționează 130 de furnizori de servicii medicale -medicină de familie și opt farmacii comunitare care asigură vaccinarea antigripală. 

În cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, din data de 07 noiembrie, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică din Brăila, Gabriel Ciochină (foto), afirmă că vaccinul antigripal se ridică din farmacii pe baza unei rețete emise de medicul de familie. 

Vaccinul antigripal se decontează 50% pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 65 de ani care nu prezintă boli cronice, serviciul de vaccinare fiind plătit de fiecare persoană la medicul de familie. Persoanele care beneficiază de prescrierea, eliberarea și decontarea în regim de compensare 100% sunt femeile gravide, copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și 19 ani și persoanele ce au peste 65 de ani. Se mai oferă decontare de 100% a vaccinului antigripal persoanelor care se află în intervalul de vârstă 19-65 de ani cu boli cronice. 

Până acum nu s-au înregistrat cazuri de gripă în județul Brăila. 

Foto:
Pixabay